Foto: Promo

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) zatražio je od predsednika Republike Srbije da pokaže činjenice, dokaze, odnosno dokumenta da je BIRODI dostavio podatke iz svojih monitoringa, na osnovu kojih je Tviter stavio oznaku na neke medije da sarađuju sa Vladom Republike Srbije ili, ako ne može, da se izvini.

Takvom tvrdnjom, ispada da je BIRODI posredno ugrozio finansijsku održivost medija i time stavio u izglednu mogućnost da novinari tih medija ostanu bez posla, što je „ordinarna neistina nadograđena optužbom koja ima etikeirajući element“, navodi se u saopštenju BIRODI.

„Ako predsednik Republike u razumnom roku ne učini jedno od dve navedene stvari, ovakvo postupanje najmoćnije osobe u Srbiji ćemo smatrati klevetanjem i etiketiranjem organizacije koja monitoriše medije po međunarodno priznatoj metodologiji, u državi gde su mediji sve manje problem, jer postaju sredstvo promocije, propagande i etiketiranja, a sve veći problem za vlast postaju organizacije koje takvo stanje mere i konstatuju“, ističe BIRODI.

Ta organizacija ocenjuje da je predsednik Aleksandar Vučić „postao žrtva ili medijskih savetnika ili medija koji nisu preneli saopštenje BIRODI, a preko koji se on informiše“.

BONUS VIDEO: Vučić inženjer u Brusu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare