BIRN: Dr Zoran Gojković zloupotrebio pečat svog kolege

Podeli:
Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ nr

Dr Zoran Gojković, specijalista ortopedije u Kliničkom centru Vojvodine, a danas prvi čovek pokrajinskog zdravstva, sačinio je u decembru 2011. godine lekarski izveštaj o pregledu koji nije obavio, utvrdivši pritom povrede koje nikada nisu zadobijene i to kod osobe koja nije ni bila u njegovoj ordinaciji. Na kraju je takav lažni izveštaj overio pečatom svog kolege specijaliste ortopedije bez njegovog znanja, falsifikujući čak i njegov potpis, piše BIRN.

Dokumenta do kojih je došao BIRN pokazuju da je lažni lekarski izveštaj Gojković predao svom prijatelju, novosadskom advokatu Nemanji Aleksiću, koji ga je upotrebio u jednom parničnom postupku pred Osnovnim sudom u Novom Sadu i tako direktno uticao na ishod postupka.

O ovom slučaju portal Nova.rs već je pisao.

BIRN navodi da je novosadska policija 14. maja 2013. podnela krivičnu prijavu protiv Gojkovića, Aleksića i još dvoje advokata.

„Tri meseca kasnije, Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu je slučaj rešilo primenom instituta oportuniteta, što predstavlja neku vrstu oproštaja krivičnog dela, jer predviđa odbacivanje krivične prijave uz obavezu da osumnjičeni uplati određenu sumu novca, obično u humanitarne svrhe“, piše BIRN..

Gojković je, navodi se dalje, tokom ispitivanja menjao iskaz – od toga da je stvarno pregledao pacijentkinju, a potom zamolio kolegu da overi i potpiše njegov nalaz, do toga da pacijenkinju nije video, već je u telefonskom razgovoru utvrdio o kakvim se navodnim povredama radi, na osnovu čega je napisao izveštaj koji je overio faksimilom drugog lekara, jer u tom trenutku nije imao svoj pečat kod sebe.

Dr Zoran Gojković je široj javnosti postao poznat tokom pandemije virusa korona kada je na konferenciji za novinare zapretio da će podneti krivičnu prijavu protiv stomatologa koji je u tom trenutku bio priključen na respirator, „jer je svesno radio dok je bio zaražen koronom“.

BIRN podseća da je stomatolog kasnije preminuo, a njegova supruga je demantovala da je radio dok je bio bolestan.

I o ovom slučaju je pisala novinarka portala Nova.rs, Ana Lalić – „Pretio krivičnom, sad “pere ruke” od preminulog stomatologa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar