Foto: EMS

Nevreme koje je minulog vikenda zahvatilo opštinu Svrljig ostavilo je bez struje i Svrljig i svih 38 svrljiških sela, što se nikada ranije nije dogodilo, izjavio je predsednik te opštine Miodrag Marković.

On je kazao da Svrljig i polovina sela od juče ponovo ima struju, dok bi polovina sela trebalo da je dobije do kraja dana.

„Ekipe Elektrodistribucije uspele su da tokom jučerašnjeg dana otklone veliki broj kvarova, tako da su 12 sati nakon nestanka struje, juče oko 14.30 časova struju ponovo dobili stanovnici Svrljiga i 19 okolnih sela. Ekipe su i dlaje na terenu i nastoje da što pre obezbede struju i za preostalih 19 sela. Verovatno će uspeti do kraja dana da kvarove otklone na elektromreži do 90 odsto preostalih sela, moguće i do svih 19 sela“, izjavio je Marković.

Dodao je da su kvarove uzrokovali vetar i sneg koji su obarali drveće i grane, koji su padali na električne stubove, obarali ih, i kidali provodnike.

Pročitajte još

„Nikada ranije se nije dogodilo da Svrljig ostane bez struje jer ima napajanje sa dva dalekovoda, jednog glavnog i jednog rezervnog. Međutim, sneg i jak vetar obarali su drveće i grane na celoj teritoriji opštine i pokidani su provodnici i glavnog i rezervnog dalekovoda“, objasnio je Marković.

Prema njegovim rečima, problema je i bilo i u saobraćaju na području svrljiške opštine, ali je tokom jučerašnjeg dana normalizovan na svim putnim pravcima.

„U subotu uveče bilo je zastoja na prevoju Gramada, na putu Niš-Svrljig i na prevoju Tresibaba na putu Svrljig-Knjaževac. Preduzeće zaduženo za održavanje regionalnih puteva kasnilo je sa intervencijom, pa je na kolovozu bilo i deset centimetara snega“, kazao je Marković.

Problema je bilo, dodao je, na putu u selu Draincu, jer je drveće koje je palo blokiralo saobraćaj.

BONUS VIDEO Dan uživo: Željko Pejčić o (ne)saniranju posledica nevremena u Bačkoj Palanci (6.11.2023)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar