Medjustranacki dijalog opozicija vlast Vladimir Bilcik
Vladimir Bilčik Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik osudio je jutros pretnje koje su juče upućene redakciji lista Danas.

„Zabrinut sam zbog pretnji koje su upućene dnevnom listu Danas. U Evropi moramo uvek da se borimo protiv pretnji i nasilja nad novinarima“, napisao je Bilčik u objavi na svom profilu na Tviteru.

Kako dodaje, kao stalni izvestilac u Evropskom parlamentu za Srbiju, uvek će se boriti za slobodu medija i zaštitu novinara.

Ministarstvo unutrašnjih poslova primilo je prijavu redakcije dnevnog lista „Danas“ da su im upućene pretnje preko njihovog službenog mejla, i preduzeće sve mere kako bi se uhapsila osoba koja je pretila redakciji, saopštio je MUP.

Više različitih medija, medijskih udruženja i novinara reagovalo je povodom pretnji koje su stigle na mejl adresu glavnog i odgovornog urednika lista Danas Dragoljuba Petrovića, a u kojem se preti novinarima, urednicima i kolumnistima Danasa „salvama metaka“ zbog, kako se navodi, naše uređivačke politike.

Povodom pretnji reagovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je takav čin „najstrože osudio“.

BONUS VIDEO: Bojan Cvejić iz Danas-a: Najstrašnije je što se poredimo sa Šarli Ebdoom, koja je bila jedna od najstrašnijih tragedija u istoriji novinarstva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar