Bez klima uređaja svako deseto vozilo javnog prevoza u Beogradu

Društvo 20. maj 202209:21 > 09:25
Podeli:
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Od ukupnog broja vozila koja učestvuju u javnom prevozu u Beogradu, 264 vozila, odnosno 11,4 odsto nema sistem hlađenja, rečeno je danas iz gradskog Sekretarijata za javni prevoz.

„Reč je o starijim vozilima kod kojih ne postoji tehnička mogućnost ugradnje klima uređaja. Nabavkom novih vozila smanjuje se svake godine broj onih koja nemaju klima uređaj“, rekli su iz sekretarijata za današnju Politiku.

Iz sekretarijata su naveli da su prevoznici obavešteni da klima uređaji moraju biti ispravni i uključeni kada je temperatura viša od 25 stepeni, a da u suprotnom prevoznik, kao i odgovorno lice, mogu da plate kaznu od 20.000 dinara.

"Važećim ugovorom između grada i prevoznika predviđene su ugovorne kazne u iznosu od 20.000 dinara za različite zapisnički utvrđene nepravilnosti u izvršenju ugovorenih obaveza – klima uređaji, uređaji za grejanje, uređaji za brojeanje putnika, video nadzor, displej, oštećena sedišta, rukohvati, pod i ostala tehnička oštećenja u vozilu, boja vozila, obeležavanje vozila – identifikacioni broj, nenošenje uniforme, loša higijena vozila…", naveli su iz sekretarijata.

Od 264 vozila koja nemaju klima uređaje, 135 su tramvaji, 108 autobusi i 21 trolejbusi.

BONUS VIDEO - Pukao tender za nabavku gradskih vozila,a raspisano dva tendera za promociju prevoza

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar