javni prevoz
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs, BETAPHOTO/MILAN TIMOTIC

Od petka, 20. maja, počinje da funckioniše novi sistem za informisanje putnika putem validatora u vozilima javnog gradskog prevoza u Beogradu.

Novi sistem informisanja putnika odnosi se na obaveštavanje korisnika u vozilima o izmenama trasa linija zbog izvođenja radova, održavanja manifestacija i drugih aktivnosti koje utiču na promenu trase linija, saopštio je Sekretarijat za javni prevoz, a prenosi Beoinfo.

Korisnicima javnog prevoza na validatorima u vozilu biće dostupna informacija o izmenama na trasi linije kojom se prevoze, kao i adresa internet stranice Sekretarijata za javni prevoz sa aktuelnim režimskim izmenama gde se nalaze detaljne informacije o promeni na trasama linija.

Za brz i jednostavan pristup informacijama o svim aktuelnim izmenama trasa linija JLPP-a na validatorima će biti dostupan i QR kod čijim skeniranje putem mobilnog telefona korisnici pristupaju sajtu Sekretarijata za javni prevoz.

Foto: Beoinfo

„Digitalizacija sistema javnog prevoza je jedan od ključnih projekata za dalji razvoj i unapređenje, koja za cilj ima pružanje što kvalitetnije usluge korisnicima javnog prevoza. Planovi Sekretarijata za javni prevoz u narednom periodu su u direktnoj vezi sa daljim razvojem ovih sistema“, navedeno je u saopštenju.

****

BONUS VIDEO – Anketa o klima uređajima u autobusima GSP-a u Beogradu

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare