Krizni stab
Krizni štab, Branislav Tiodorović. Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

"Svi naši građani koji su kompletno vakcinsani u inostranstvu moći će da uđu u Srbiju bez ograničenja", rekao je danas nakon sednice Kriznog štaba doktor Branislav Tiodorović.

Dr Tiodorović je naveo da je doneta odluka da svi naši građani koji žive u inostranstvu, a tamo su kompletno vackinisani moći će da uđu u našu zemlju bez ograničenja.

„Neće imati karantin i očekujemo da i te zemlje prema nama imaju recipročan odgovor. Nadamo se da će naš digitalni sertifikat biti prihvaćen i da ćemo moći da putujemo“, naveo je Tiodorović.

„Mi smo na pravom putu, naš digitalni sertifikat je pohvaljen od dobrog dela zemalja“, zaključio je ovo pitanje Tiodorović.

Na pitanje šta će biti sa noćnim klubovima, Tiodorović je rekao da je u pitanju težak problem.

„Sačekaćemo malo, moraćemo da procenimo. Kada procenimo da imamo na primer ispod 100 na dnevnom nivou novopozitivnih, onda možemo razmišljati da pustimo i da sve normalno funkcioniše. Ako budemo postigli kolektivni imunitet od 60 do 70 odsto možemo živeti normalno, kao što gledate Izraelce preko televizije“, naveo je Tiodorović.

Podsetimo, Krizni štab je današnjoj sednici doneo odluku da će od sutra ugostitelji mogu da rade u zatvorenom do 22 sata, poštujući sve propisane epidemiološke mere.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar