Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Epidemiolog i član Kriznog štaba doktor Branislav Tiodorović rekao je da je osetljivo pitanje kada će biti otvoreni noćni klubovi, ali da se njihovo otvaranje može očekivati nakon što broj zaraženih padne ispod 100.

Na pitanje šta će biti sa noćnim klubovima, Tiodorović je rekao da je u pitanju težak problem.

„Sačekaćemo malo, moraćemo da procenimo. Kada procenimo da imamo na primer ispod 100 na dnevnom nivou novopozitivnih, onda možemo razmišljati da pustimo i da sve normalno funkcioniše. Ako budemo postigli kolektivni imunitet od 60 do 70 odsto možemo živeti normalno, kao što gledate Izraelce preko televizije“, naveo je Tiodorović.

Tiodorović je na pitanje našeg novinara o kovid sertfikatima rekao da će svim našim građanima koji su se vakcinisali u inostranstvu, biti omogućeno da uđu u Srbiju.

„Neće morati da idu u karantin ili poseban nadzor. Očekujemo da te zemlje iz koje dolaze urade isto za naše građane. Moramo raditi taj digitalni sertifikat, on je pohvaljen i od Evropske komisije“, rekao je Tiodorović za Nova.rs.

Podsetimo, Krizni štab je današnjoj sednici doneo odluku da od sutra ugostitelji u zatvorenim objektima mogu da rade do 22 sata, sa 50 odsto kapaciteta bez muzika.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare