Goran Vesic
Goran Vesić Foto:TANJUG/ BEOINFO/ PREDRAG MITIC

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da akcija "Parkiraj i bicikliraj" omogućuje svim korisnicima parkirališta na Adi Ciganliji da besplatno iznajme bicikle, kao i da je to način na koji Grad smanjuje udeo automobilskog saobraćaja i promoviše zdravije stilove života.

Pročitajte još:

Vesić je za Beoinfo izjavio da je parkiralište na Adi Ciganliji nedavno dobilo još 110 novih bicikala, a da takav sistem iznajmljivanja postoji i na parkiralištu kod SRC Milan Gale Muškatirović, u Sava centru, ali i u određenim garažama poput Obilićevog venca i Zelenog venca.

„Celodnevno parkiranje na Adi Ciganliji košta 150 dinara i za taj novac mogu da se dobiju dva bicikla za odrasle i dva za decu. Mislim da je to zaista sjajna ponuda Parking servisa i pozivam sve Beograđane koji koriste parkiralište na Adi Ciganliji, da iznajme bicikle, jer je Ada mesto za rekreaciju i odmor, pa bi ovde korišćenje automobila trebalo svesti na minimum“, rekao je Vesić. On je dodao da će tender za postavljanje javnih bicikala uslediti na jesen, za prvih 150 stanica i oko 1.500 bicikala u Beogradu.

„Tako će Beograd po prvi put dobiti svoje javne bicikle. Planirano je da Beograd u naredne četiri godine dobije 110 kilometara novih biciklističkih staza, a nastavićemo i sa širenjem pešačkih zona“, kazao je Vesić.

On je dodao da će u narednih mesec dana biti raspisan i konkurs za subvencionisanje kupovine bicikala za 2.000 građana, kojima će Grad svaku kupovinu pomoći sa 5.000 dinara.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar