Boris Vlastelica Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Grad Beograd pronašao je do sada šest napuštenih kotlarnica koje će posle rekonstrukcije biti ponuđene mladim bendovima i umetnicima koji su do nedavno koristili zgradu BIGZ-a na besplatno korišćenje, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić za Tanjug.

Posle iseljenja umetničke scene iz zgrade BIGZ-a najavljeno je da će se pronaći prostori za umetnike koji su tamo radili.

„Tražimo uporno druge prostore da bi pomogli umetnicima. Našli smo u ovom trenutku šest napuštenih kotlarnica koje su nekada za to koristile, a više se ne koriste. Napravili smo komisiju koja treba sve te kotlarnice da obiđe, pa ćemo neke od tih objekata i ponuditi umetnicima“, rekao je Vesić i dodao da je jedan od objekata u Rakovici.

Vesić je objasnio da je plan da bude desetak takvih objekata na teritoriji grada koji će biti neka vrsta prostora za mlade, kao i da će se brzo izaći sa projektima rekonstrukcija tih prostora, koji će u budućnosti funkcionisati u okviru Doma omladine.

Za kompleks Stare Šećerane na Čukarici ocenio je da je „na dugom štapu“.

„Prvo moramo da kupimo Šećeranu iz stečaja i da rešimo probleme koje imamo sa stečajnim upravnikom“, rekao je on, dodajući da će novim planom generalne regulacije za javne površine u novembru taj prostor biti određen za kulturu i postati gradski.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar