Prokop Foto:Privatna arhiva

Profesor Dragomir Lukić, saobraćajni inženjer, objasnio je za N1 zbog čega prokišnjava železnička stanica Prokop, kao i zašto prokišnjava ispod stanice Novi Beograd. Prema rečima reporterke N1, od Železnica već nekoliko dana ne dobija odgovor zašto se voda sliva na Prokopu danima.

Profesor Dragomir Lukić, saobraćajni inženjer, kaže da na Prokopu prokišnjava sada jer su počeli radovi na dogradnji zgrade.

„Dok nisu počeli, postojala je zaštita i nije prokišnjavalo, sve dok se ne završi, što bi se reklo ‘dok se ne stavi krov na kuću’, to će da prokišnjava“, kaže on.

I nije jedina. Ispod stanice Novi Beograd takođe su primetne barePrema njegovim rečina, stanica Novi Beograd je svečano otvorena 28. marta prošle godine.

„Imajući u vidu pompu oko tog otvaranja, ja sam već krenuo 29. da se krećem po ovoj stanici, vozio sam se BG vozom, do Batajnice, pogledao sve stanice. Primetio sam kad su 29. i 30. preko noći počele da padaju manje kiše da su se pojavile barice. Drugog aprila je bila provala oblaka sa gradom, ja sam posle dva sata došao ovde, ovde je sa železničke konstrukcije lilo kao da su Nijagarini vodopadi, to je razlog da nije urađena hidroizolacija gore“, kaže.

Ceo članak možete da pročitate na sajtu N1

BONUS VIDEO: Prokišnjavanje na  stanici Prokop

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar