Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

Jedan student iz Čačka preživeo je pravi pakao kada je dobio napad slepog creva u Beogradu, a u kojem nije mogao da se navodno operiše bez "debele veze".

Roditelji studenta iz Čačka preživeli su pakao jer je njihov sin, u sred ispitnog roka u Beogradu, dobio napad slepog creva, a u srpskoj prestonici, kako su im rekli bez ‘debele veze’, nije mogao biti operisan.

„Sve se dogodilo pre tri dana, dete je spremalo ispite, međutim, uveče mu je pozlilo. Otišao je u Studentsku polikliniku gde su odradili dijagnostiku konstatujući da mu je slepo crevo pred pucanjem“, ispričala je za Nova.rs njegova majka (ime poznato redakciji).

Tamo su, kako dodaje, bili veoma ljubazni. Rekli su im da operativni zahvat u Beogradu ne može biti obavljen, budući da se sprovode samo hitne operacije.

„Ja i suprug smo pod stresom seli u auto i odjurili po dete. Prilikom dolaska za Čačak, sin nam je imao nepodnošljive bolove, a nismo smeli da mu damo, po preporuci tih divnih ljudi u Studentskoj poliklinici, ni vodu da pije“, navela je ona.

Naša sagovornica je dodala da su još u putu kontaktirali Opštu bolnicu Čačak kako bi momka hitno hospitalizovali i operisali.

„Kada smo stigli u našu zdravstvenu ustanovu došao je hirurg koji čak nije ni bio u smeni. Odmah je pozvao anesteziologa i operisao naše dete“ , ispričala je zabrinuta majka.

Sve je prošlo u najboljem mogućem redu, a mladić se oporavlja na odeljenju hirurgije, zaključila je ona za Nova.rs.

Inače, operativni zahvat je obavio dr Zoran Trifunović koji je čačanskoj javnosti, kao i pacijentima poznat kao veliki humanista i sjajan čovek.

„Imala sam, nažalost, kontakt sa njim, jer mi je kćerka imala kancer dojke. O njemu kao čoveku je suvišno pričati. Ima pristup prema obolelima kao da su mu članovi porodice. Jednom rečju – divan, a koliko je nama pomogao da vam i ne govorim“, kaže za naš portal Draga Peulić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare