Foto: Shutterstock

Organizacija LGBT+ manifestacije "Beograd prajd" (Belgrade Pride) pozdravila je večeras reakciju policije i tužilaštva i hapšenje napadača na gej momka 28. februara u beogradskom parku Manjež.

Oni su na Tviteru naveli da će na sutrašnjem protestu „Mržnja ubija“, u 18 časova u parku Manjež, tražiti od tužilaštva da adekvatno sankcioniše napadače na U.G. koji je izboden u tom parku i N.V. kome je telesne povrede naneo radnik obezbeđenja jednog beogradskog kluba.

„Takođe, želimo da ukažemo na zabrinjavajuć porast nasilja koje LGBT+ zajednica trpi, na širenje mržnje motivisane homofobijom i transfobijom, na odsustvo sudskih presuda nakon prijavljivanja homofobičnih i transfobičnih incidenata nadležnim organima i nakon hapšenja počinilaca“, navodi se u objavi.

Apelovali su da se na protest dolazi u grupama, jer se u Beogradu u 19 časova igra derbi između Crvene zvezde i Partizana.

„Idite širokim i osvetljenim ulicama, a nakon završetka protesta, obeležja i transparente ostavite u parku ili ih zapakujte tako da ne budu vidljivi. Pozivamo vas da se pridružite protestu i da zajedno pošaljemo poruku da nećemo tolerisati nasilje“, dodaje se u objavi.

***

BONUS VIDEO – Da li se pripadnici LGBT zajednice osećaju bezbedno na ulicamam Beograda?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare