Foto:MINISTARSTVO ODBRANE/ GORAN STANKOVIC; predrag vuckovic; epa efe/andrej cukic; Filip Krainčanić/Nova.rs

Dan pun događaja danas je pred Beograđanima, pa će pojedine centralne gradske ulice biti blokirane. Promocija najmlađih oficira vojske Srbije, trka Formule 1, "Evroprajd 2022". Ukoliko bude Prajd šetnje, svoj izlazak na ulice najavili su i "antiglobalisti".

Promocija najmlađih oficira

Promocija najmladjih oficira Vojske Srbije
Svečana promocija najmlađih oficira Vojske Srbije ispred Skupstine Srbije Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Danas će zbog promocije novih oficira od osam do 13 časova za saobraćaj biti zatvorene centralne gradske ulice i to Takovska, od 27. marta do Kneza Miloša, Kneza Miloša od Nemanjine do Bulevara kralja Aleksandra, Dečanska od Terazijskog tunela do Trga Nikole Pašića, zatim Trg Nikole Pašića od Terazija do Kneza Miloša i Bulevar kralja Aleksandra, od Beogradske do Kneza Miloša.

U prve oficirske činove biće promovisano ukupno 135 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA. Vojnu akademiju završava 118 kadeta i kadetkinja 142. i 143. klase Vojne akademije, među kojima je osam kadeta iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i jedan kadet iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. Medicinski fakultet VMA završava 17 mladića i devojaka 8. klase Medicinskog fakulteta VMA, saopštilo je Ministarstvo odbrane

Promenjene linije gradskog prevoza

Foto:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

U subotu i nedelju, 17. i 18. septembra biće ukinute trolejbuske linije 22L, 28, 40 i 41, a uspostavljene autobuske linije 40A Zvezdara – Banjica 2 na trasi trolejbuske linije 40, osim u subotu, od osam do 14,30 časova kada će autobusi saobraćati delimično izmenjenom trasom, u oba smera i to Cvijićeva, Zdravka Čelara, Starine Novaka, Beogradska, Trg Slavija, Nemanjina, Kneza Miloša i dalje redovnom trasom trolejbuske linije 40 do Banjice 2.

Brojne izmene su najavljene i na autobuskim linijama javnog gradskog prevoza a sve informacije o izmenama u javnom gradskom prevozu mogu se naći na https://www.bgprevoz.rs/linije/aktuelne-izmene/143

Formula 1 centralnim beogradskim ulicama

Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Najiščekivaniji sportski i društveni događaj godine „Red Rull Show Run“ odigraće se danas na ulicama prestonice.

Trasa događaja ide ulicama Studentski trg – Vasina – Trg Republike – Kolarčeva – Terazije i nazad.

Sve oči uprte u „Evroprajd 2022“

Foto: Nova.rs

Učesnici manifestacije „Evroprajd 2022“ saopštili su novu rutu kojom će se danas kretati protesna šetnja.

Šetnja počinje kod Ustavnog suda, a potom će se kretati Bulevarom kralja Aleksandra, ulicama Beogradskom i Ilije Garašanina, kako bi stigli na svoje konačno odredište – park Tašmajdan.

PROČITAJTE JOŠ

Ovo je na vanrednoj konferecniji za štampu, potvrdio jedan od organizatora Prajda, Goran Miletić.

S druge strane, bez preciziranja detalja, za danas je najavljena i neka vrsta „kontrašetnje“, u organizaciji antiglobalista, a koji se protive održavanju „Evroprajda 2022“.

Oni, međutim, nisu navili kojim će ulicama ići.

BONUS VIDEO: Ovo je nova ruta Prajda

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram