Foto: EPA/RITCHIE B. TONGO

Zdravstveno stanje bebe preminule Ane P. (36) iz Vrnjačke Banje je stabilno, na respiratoru je, ali spontano diše 70 posto, izjavio je za Nova.rs novi vd direktor kragujevačkog Unverzitetskog kliničkog centra u Kragujevcu Prof.dr Slobodan Milisavljević.

Sedmodnevna beba, trudnice koja je preminula od posledica koronovirusa, rođena je hitnim carskim rezom i zbog prevremenog rođenja u osmom mesecu, nalazi se u inkubatoru i pod stalnim nadzorom lekara Centra za neonatologiju Klinike za pedijatriju UKC-a.

Prema rečima direktora te ustanove, beba je stabilno, a na osnovu vitalnih parametara nema pogoršanja zdravstvenog stanja.

’’Beba je i dalje na mehaničkoj ventilaciji, ali sa 70 odsto svog spontanog disanja. To znači da mašina diše umesto nje samo 30 odsto. Kovid testovi su pokazali da je negativna, a u ovom trenutku mogu da kažem da beba dobro podnosi obroke, ima očuvanu diurezu i pod konstantnim je nadzorom neonatologa. Sada je najbitnije da je beba stabilno i da nema pogoršanja’’ kaže za Nova.rs prof.dr Slobodan Milisavljević.

On je istakao da je beba prevremeno rođena u osmom mesecu i da je na rođenju imala 1.520 grama, te da je odmah prebačena na intenzivnu negu Centra za neonatologiju.

Bebina majka Ana P. (36) iz Vrnjačke Banje, preminula je 8. oktobra u UKC Kragujevac, u koji je u teškom stanju, prevezena iz kraljevačke bolnice.
U Kragujevcu je urađen hitan carski rez, a nesrećna žena je sa teškim simptomima koronavirusa odmah priključena na respirator. Lekari su se četiri dana borili za njen život.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar