Boško Gugleta Foto:promo

Boško Gugleta, dečak koji ima samo Šest meseci i boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1, retke i teške bolesti, danas je ponovo prikačen na respirator.

„Našem Bošku je od juče ponovo loše i ponovo je na respiratoru. Osim što mu je preko potreban lek da bi konačno bio dobro, mamina ruka i njen dodir su mu još potrebniji. On sada ne može da diše samostalno niti da guta, a kako bolest napreduje, on postaje sve slabiji. Mi smo nekako usporili, ali bolest nije. Mnogo bismo voleli da je obrnuto i da mi napredujemo, a da bolest uspori. Zato vas molimo da budete uz nas“ objavili su roditelji malog Boška na Fejsbuk stranici „Da i Boško pobedi SMA“.

Boško Gugleta rođen je 14.1.2021. godine u Novom Sadu. Ocena 10 na rođenju indikovala je da je dete potpuno zdravo….

Posted by Da i Boško pobedi SMA on Monday, May 31, 2021

Inače, Boško je pre samo tri dana po drugi put skinut sa respiratora, a danas je ponovo vraćen na pomoć pri disanju, jer mu se zdrasvtveno stanje, nažalost, pogoršalo.

Maleni Boško i njegova porodica nemaju još puno vreme, te je neophodno št pre prikuputi novac za lečenje, kako bi ovaj dečak pobedio u bici sa teškom bolešću.

Ovako Boško izgleda danas. Ne može da pomera ruke i nogice i da drži glavu uspravno. Ali on je naša vesela beba. Njegov…

Posted by Da i Boško pobedi SMA on Friday, June 4, 2021

Boškovi roditelji su kada je imao tri meseca, primetili da je dosta mirniji nego što bi trebalo da bude u tom uzrastu. Iako je slaba pokretljivost bila prisutna od samog rođenja, ona je uvek bila pravdana time da se deca razlikuju – neka su živahnija, a neka mirnija.

Ovako izgleda osmeh majke koja je posle tri nedelje uzela svoje dete u naručje. Sva tuga i bol prošli su na trenutak…

Posted by Da i Boško pobedi SMA on Sunday, July 11, 2021

Prisećajući se Dušana, Boškovog brata, gledajući njegove video snimke, njihovi roditelji uočili su značajnu razliku koja je istog trenutka uključila crveni alarm.

Posle mnogobrojnih pregleda i analiza, dobili su rezultate kojih su se pribojavali. Nažalost, Bošku je uspostavljena dijagnoza SMA 1 (spinalna mišićna atrofija tip 1). Reč je o neuromišićnoj bolesti, teškoj i progresivnoj, koja može da ima i smrtni ishod. Bolest se manifestuje progresivnom atrofijom mišića i gubitkom životnih funkcija, kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.

Bošku su sredstva potrebna za terapiju Zolgensma, lečenje u inostranstvu, rehabilitacije, fizikalne i okupacione terapije, za laboratorijske analize, ortopedska pomagala, medicinske aparate kao i za putne troškove i smeštaj.

Evo kako možete pomoći malenom Bošku:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1032 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1032 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001037970-33

Uplatom na devizni račun: 160600000103802950

IBAN: RS35160600000103802950

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

BONUS VIDEO: Nezadovoljni stanovnici Ostružnice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar