foto:printscreen/facebook.com/beogradbezmaske

Iako se tokom pandemije svakodnevno apeluje na građane da nose zaštitne maske kako bi se sprečilo širenje koronavirusa, pojedini ljudi to ne poštuju. Na drutšvenim mrežema se pojavio snimak na kojem se vidi kako dve žene koje ulaze u autobus na autobuskoj stanici, odbijaju da stave zaštitne maske.

PROČITAJTE JOŠ:

Vozač ih je zamolio da stave maske, a na to mu je jedna od njih odgovorila: „Mi maske ne nosimo, prijatelju“.

„Ne možete tako, morate da imate maske“, odgovorio im je vozač, na šta je žena nastavila rekavši mu da „one ne nose maske od prvog dana“.

Vozač je odgovorio da ne može da ih primi u autobus ukoliko ne nose maske, pokazavši im na natpis na vratima autobusa, gde jasno stoji da se bez maske u autobus ne sme.

„Zašto me diskriminišete, jeste tako, jel imamo mi karte, na vratima može da piše svašta, zvaću policiju“ , nastavila je žena.

Vozač im je rekao da u tom slučaju zamene kartu za drugog prevoznika i da on ne može da ih vozi bez maske.

Putnica je nastavila da insistira na tome da će zvati policiju, a vozač je ostao pri svom stavu i dodao da „slobodno zove policiju, da će u tom slučaju one biti sankcionesane“.

Vozač nikako nije mogao da se izbori sa njom i ljudski joj je kazao da napusti autobus i da zove koga kog hoće.

Putnica je rekla da neće da izlazi jer ima kartu.

„Gospodine, inat je u pitanju, razumete li me. Korona ne postoji“, rekla je žena.

„Ja sam na radnom mestu, pravila službe su takva, ovde mi ne možemo o tome da razgovaramo, siđite i žalite se kome hoćete“, izrevoltiran je bio vozač.

Zatim se čula graja putnika u pozadini, a jedan od njih je ponovo ponudio bahatu ženu maskom i ovog puta je popustila, jer je očigledno shvatila da će ostati bez karte ukoliko se ne pridržava epidemiološke mere.

„Gospodine, mnogo vam hvala. Ovo ću da uradim samo zato što žurim“, rekla je ona.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare