Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Član Upravnog odbora Radiotelevizije Srbije Predrag Azdejković objavio je na Tviteru da je na sednici tog tela odbijen njegov predlog da se dnevni red dopuni tačkama da se pokrene postupak za razrešenje generalnog direktora Dragana Bujoševića i urednice Zabavnog programa Olivere Kovačević.

On je na Tviteru napisao da je predlog odbijen kako bi se sačekali rezultati istražnih organa.

Azdejković je pre tri dana najavio da će na sednici UO RTS zatražiti smenu direkora RTS Dragana Bujoševića i urednice Zabavnog programa Olivere Kovačević zbog navoda o angažovanju spoljnih produkcija i plata pojedinih zaposlenih.

Početkom februara u javnost je procureo dokument o trošenju novca na RTS, prema kojem Javni servis izdvaja ogromne sume za spoljne produkcije.

Predsednik UO RTS Branislav Klanšček rekao je da stalno zaposleni na RTS primaju velike honorare da budu voditelji emisija spoljnih produkcija, a koje se snimaju u studiju i resursima RTS-a. On je kazao i da je za nepostojeću emisiju, čija urednica je navodno Olivera Kovačević, od 2020. godine potrošeno 14. miliona dinara. Kovačević je demantovala ove navode.

Bujošević i Klanšček su tokom sednice skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje imali oštru polemiku o tome kako se i na koji način troši novac Javnog servisa.

***

BONUS VIDEO – Dragan Bujošević pred skupštinskim odborom o emisijama i trošenju novca na RTS-a

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare