Dejana Stošić; Foto: Vladislav Mitić/Nova.rs

Od kada je pre tri meseca na društvenim mrežama zaživeo haštag #NisamPrijavila, nije se desilo ništa od institucionalne borbe, institucije ove države ne rade svoj posao, izjavila je Dejana Deksi Stošić, autorka haštaga. Reakcije nadležnih su, dodaje, nepromenjene, poručuju - "baš nas briga".

Na društvenoj mreži Tviter je u decembru pokrenuta kampanja #NisamPrijavila, u kojoj se na hiljade žena ohrabrilo da podeli svoja iskustva nasilja. Sam haštag napravila je Dejana Deksi Stošić, inače i dobitnica priznanja za „podizanje ženskog glasa i borbu protiv seksualnog nasilja“.

„Pre svega, ta nagrada pripada svim ženama koje su koristile haštag i koje su stajale iza mene. A što se tiče toga šta se uradilo, pa nije se uradilo ništa. Jedino što se desilo je da se podigla optužnica protiv repera zbog kojeg je sve ovo počelo, ali opet imamo i to da je Miroslav Aleksić pušten iz kućnog pritvora, da bi se branio sa slobode“, kazala je ona.

Stošić podseća da je „to osoba koja je optužena za nekoliko silovanja, od toga dva u produženom trajanju i za nekoliko polno nedopustivih radnji, od čega je jedna devojka koja ga je optužila bila maloletna“.

„I sada se takva osoba šetka. Kako mislite da osnažite žrtve da pričaju o tome šta im se desilo, da se sankcioniše nasilje, kada vam se jedan koji je punio naslove tabloida, šeta slobodno“, upitala je Stošić.

Opširnije čitajte na N1.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar