Grafika, mapa, radovi na putu, Srbija
Grafika: Slađana Đermanović

I pored toga što je već počela turistička sezona u Srbiji na više lokacija u Srbiji trenutno se odvijaju radovi na auto-putevima širom zemlje.

Kako su se u mnogim zemljama, pogotovo onim turističkim, ublažavaju korona mere kojima je bilo ograničeno kretanje, to je dovelo i do povratka frekventnog saobraćaja, a mnoge vozače koji idu auto-putem kroz Srbiju iznenadili su radovi tokom leta.

Svedoci smo da su ovih dana prilazi Beogradu bili obeleženi kilometarskim kolonama, a vodeći se ovim donosimo vam pregled radova na glavnim saobraćajnicama u Srbiji, kako se ne bi iznenadili na putu kada naiđete na gužve ili znak za radove na putu.

Imajući u vidu da je počela letnja turistička sezona i da nam predstoji nekoliko dana tropskih vrućina, savetujemo svim vozačima da budu oprezni u vožnji jer su moguće gužve, posebno u delovima gde su radovi.

Na auto-putu od Subotice do Beograda, radovi su kod petlje Subotica Jug, koji traju od 11. maja, a planiran rok za završetak je 23. jul u dužini od 5 kilometara u smeru ka Novom Sadu. Radovi su i na rehabilitaciji kolovozne konstrukcije na deonici od petlje Vrbas do petlje Feketić i to do 9. jula ove godine, u smeru Novi Sad-Subotica. Saobraćaj će biti preusmeren na kolovoznu traku smera Subotica-Novi Sad, alternativni pravci su petlja Vrbas i petlja Bačka Topola.

Od 12. juna pa do kraja avgusta radovi su na deonici Beška – Maradik, gde se radi na popravci mosta „Patkine vode“, a saobraćaj će se odvijati dvosmerno levom kolovoznom trakom, smer Beograd – Novi Sad. Na više lokacija od 21. maja izvode se radovi na deonici Novi Banovci-Inđija na popravci zaštitne ograde.

Radovi na redovnom održavanju sigurnosne zaštitne ograde su na deonici petlja Pećinci-petlja Šimanovci i trajaće do kraja juna, u smeru ka Beogradu, a za saobraćaj je zatvorena preticajna saobraćajna traka.

naplatna rampa
Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ bg

Na auto-putu od granice sa Hrvatskom do Beograda, radovi se odvijaju na putu od petlje „Sremska Mitrovica“ do petlje „Ruma“ i planirano je da traju do 26. juna.

Više radova odvija se na obilaznici oko Beograda, od Ostružnice do Bubanj Potoka. Već nakon Beograda radova ima na petlji Umčari do petlje Vodanj u smeru ka Nišu, a radiće se na rehabilitaciji kolovoza do 26. juna. U zoni radova, u smeru Beograd-Niš, za saobraćaj će biti zatvorene vozna i zaustavna saobraćajna traka. Od 16. juna radova ima i na rehabilitaciji kolovoza od petlje Umčari do petlje Vodanj, u smeru ka Nišu.

Radova će do 6. jula ima i od petlje Jagodina do petlje Ćuprija i to na rekonstrukciji mosta preko reke Lugomir. Od 03. juna do 16. jula izvode se radovi na rekonstrukciji mosta preko Jovanovačke reke od petlje Pojate do petlje Ražanj.

Do 15. jula radovi su na rekonstrukciji kolovoza na deonici od petlje Aleksinac do petlje Trupale, a radovi do 1. jula su i kod mesta Boćevica na delu od petlje Grdelica do petlje Predejane.

Od Niša ka granici sa Bugarskom, radovi se izvode na sanaciji kolovozne konstrukcije, na delu ispred tunela Bancarevo, (Niška Banja – Bancarevo, u blizini mesta Jelašnica) u smeru ka Pirotu, kao i na delu puta od petlje Bela Palanka do Pirota i to od 22. do 26. juna iz smera Niš-Dimitrovgrad, a od 27. juna do kraja meseca iz smera Dimitrovgrad-Niš. Do 23. juna izvode se radovi na rehabilitaciji kolovozne konstrukcije na deonici od petlje Gradina do graničnog prelaza Bugarske i Srbije.

Na auto-putu Miloš Veliki radova ima kod tunela „Brđani“ i planirano je da oni budu završeni danas. Više radova ima i na putu od Novog Sada do Šapca preko Fruške gore, a više radova ima i između Zaječara i Negotina.

Prema poslednjim informacijama „Puteva Srbije“ na naplatnim rampama u Srbiji nema većih zadržavnaja.

Auto-moto savez Srbije uputio je apel svim vozačima povodom predstojećih tropskih vrućina. AMSS savetuje vozačima da za duži put biraju radnije jutarnje ili kasnije popodnevne sate, kao i da prave često pauze, posebno ako putuju u najtoplijem delu dana.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar