Umetnik i aktivista Dejan Atanacković naveo je na današnjem protestu da Ministarstvom unutrašnjih poslova upravlja čovek koji je "ludak" i "ministar naoružanih batinaša".

„Ministarstvom unutrašnjih poslova predsedava ministar naoružanih batinaša. Ludak koji je gomili bitangi podelio motke i čekiće da mlate i ubijaju. Svuda oko nas su ljušture jedne opustošene države“, rekao je Atanacković na današnjem protestu ispred Vlade Srbije u Beogradu.

On je naveo da je država opustošena „od strane jedne kriminalne bande, a kojoj je država plen, a građani robovi ili smetnja“.

Atanacković je na protestu još rekao da mnogi glasači stranke na vlasti znaju da su učesnici protesta u pravu.

„Mnogi su pobedili svoj strah tako što su stali uz nas i treba im zbog toga pružiti podršku. Znaju i ljudi iz policije da smo u pravu i poručujem im da se odupru crnokošuljaku, ludaku koji je uneo u policiju svoje gnezdo organizovanog kriminala. Nema više podela, nema više dilema, ovo je borba za prirodu, institucije, vladavinu prava“, rekao je on.

Podsetimo, danas je u Beogradu održan protest u organizaciji Ekološkog ustanka, a na kojem je poručeno da kompanija Rio Tinto treba da ode iz Srbije. Organizatori su najavili i radikalizaciju protesta nakon Božića, ako im se ne ispune zahtevi.

Bonus video – Ekološki protest pred zgradom Vlade u Nemanjinoj

 

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare