Protest ispred Vlade Srbije, ekološki ustanak, ekologija, protest protiv Rio Tinta, Rio Tinto
Svetlana Ceca Bojković Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Glumica Svetlana Ceca Bojković, na skupu protiv Rio Tinta ispred Vlade Srbije poručila je da se protesti moraju nastaviti jer "je u pitanju naš opstanak i naše zdravlje".

“Nema stajanja. U pitanju je naš opstanak, naš život, zdravlje, voda, vazduh i zemlja. To se ne sme dirati. Prema tome – marš Rio Tinto, marš svi koji devastiraju našu životnu sredinu i naše ljude. Idemo dalje”, poručila je ona.

Pročitajte još...

„U pesmi o Boljem životu ima još jedan stih koji se često preskoči – „jer život traži bolje ljude“, to je važno.

„Hoću da ga zgrabim pa kako bude, ali ja nisam taj soj jer život traži bolje ljude…“ Naši protesti moraju da se nastave, nema stajanja, u pitanju je naš opstanak, naš život, naše zdravlje – voda, vazduh i zemlja i to se ne sme dirati. Prema tome, marš Rio tinto, marš svi rudnici koji devastiraju našu prirodnu sredinu i naravno ljude. Idemo dalje“, rekla je Svetlana Bojković ispred Vlade Srbije na protestu protiv Rio Tinta.

Na pitanje Nova.rs šta bi poručila mladim ljudima u Srbiji, Ceca Bojković je rekla da je potrebno  dođu na protest i da se pridruže drugim građanima.

„Moramo se boriti, jer je ovo egzistencijalno pitanje. Evropa želi da bude čista, da uvozi električne automobile, ali ne želi tu industriju kod sebe, nego na svojoj periferiji. Merkel je ovde bila i rekla da ovde treba da bude Rio Tinto, a u Nemačkoj, gde ima najviše litijuma, naravno da neće. To je rekao jedan gospodin u Evropskom parlamentu i ja sa saglasna sa tim“, navela je ona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare