Mural Ratko Mladic
Aida Ćorović, Mural Ratko Mladić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Književnik Vladimir Arsenijević bio je očevidac napada na aktivistkinju Aidu Ćorović, nakon što je bacila jaje na mural sa likom Ratka Mladića.

„Čitava država Srbija se sa svojom moći stuštila na ženu u godinama, što je nenormalno, i ja sam samo pokušao da je odbranim od tih nasilnika“, objasnio je Arsenijević.

Čin Aide Ćorović vidi kao simboliku.

Mural Ratko Mladic
Aida Ćorović, Mural Ratko Mladić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Kada neko neko baci jaje na mural sa likom ratnog zločinca u pitanju je simboličan čin. Paradoksalno je da se tolike policijske snage okupe da štite neki strit-art, ako se to tako uopšte može nazvati, i da se na taj način ophode prema ljudima koji pokušavaju da ostave nekakvu poruku“, objašnjava.

Arsenijević dodaje da je „još tužnije da je to bio događaj bez događaja, izuzev medija i policije i gomile policajaca u civilu, kojima na čelu piše ‘policajac u civilu’. Tu zapravo nije bilo nikoga, izuzev mene, Aide i još neke devojke“.

On konstatuje da je to poraz jednog drugog načina mišljenja u Srbiji, koji izražava sebe uglavnom na Tviteru.

„Kada treba nešto konkretno učiniti taj smisao za akciju izostaje. To je prikaz naše stvarnosti koji je mogao da se vidi na licu mesta“, zaključuje Arsenijević.

 

***

Bonus video: Privođenje Aide Ćorović zbog „skrnavljenja“ murala Ratka Mladića

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare