Foto:EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Potpredsednica Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Nezavisnost Vesna Vojvodić ocenila je da je, u trenutku kada se svet suočava sa pandemijom koronavirusa, "apsurdno i besmisleno policijsko saslušavanja više od 300 direktora osnovnih i srednjih škola u Beogradu zato što su uslovljavali učenike i zaposlene da nose zaštitne maske".

Vojvodić je, kako prenosi portal sindikata Nezavisnost, kritikovala odluku Trećeg osnovnog javnog tužilaštva da naloži policiji da obavi razgovore sa direktorima beogradskih škola, postupajući po krivičnoj prijavi Dejana Đukića, predsednika Sindikata zaposlenih u policiji.

Povezane vesti:

Direktori svih osnovnih i srednjih škola u Beogradu terete se pomenutom prijavom da navodno protivzakonito teraju decu da nose zaštitne maske čime se ugrožavaju zdravlje i život zaposlenih i učenika. Po nalogu tužilaštva, u Policijskoj stanici Zemun već su saslušani pojedini direktori srednjih škola, prenosi portal.

„Ne, nije ovde reč o tome da prosvetni radnici svoje angažovanje doživljavaju kao sizifovski posao u smislu težine, naprotiv… Reč je o nečem drugom – o intenzivnom osećanju nemoći, uzaludnosti i besmisla naših napora da očuvamo autonomnost prosvete od apsurda koji nas zapljuskuje gotovo svakodnevno“, navodi Vesna Vojvodić u autorskom tekstu objavljenom na portalu Nezavisnosti.

„Ima li u ovom trenutku… ičeg besmislenijeg i nepotrebnijeg od pozivanja i saslušavanja preko 300 direktora koji nisu ni propisali epidemiološke mere zaštite, već su bili u obavezi da ih sprovode, zajedno sa učenicima i zaposlenima“, napisala je ona.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (4)