Danica Janjić Foto: Privatna arhiva

Kako bi pomogli mladoj sugrađanki Danici Janjić da joj se vrate funkcije nogu i ruke, koje su nakon operacije tumora kičme ostale nepokretne, Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO), neformalna grupa Ženski solidarni front i građani koji podržavaju akciju, zahtevaju od predsednika Skupštine grada Vranja Dejana Tričkovića da na početku naredne sednice zamoli odbornike da pošalju makar po jedan SMS.

PROČITAJTE JOŠ:

„Prosečno s predsedništvom, odbornicima i gostima, u sali ima oko 70 ljudi. Kad bi svi oni poslali samo jedan SMS simbolično u istom trenutku, poslali bismo u javnost sliku jedne humane zajednice i prikupili ne tako malu sumu novca“, navodi se u saopštenju CMTDO.

Mladoj Danici iz Vranja je uklonjen tumor na kičmi, ali je taj prostor ostao prazan, te dolazi do zastoja u prolasku kičmene tečnosti. Ona je nakon operacije ostala nepokretna, ne može da pomera obe noge i levu ruku, dok je desna ruka većim delom u funkciji.

Skupština grada Vranja Foto: Grad Vranje

„Njeni roditelji vode veliku borbu i uspeli su da sačuvaju mišićnu masu, što je veoma značajno. Operacijom treba da se ubace implanti duž kičme, jer samo tako se mogu vratiti funkcije nogu i ruke“

Ti implanti koštaju 12.000 evra, a za ceo proces potrebno je oko 20.000 evra. Danica ima velike šanse za oporavak, od kog je deli samo 8.000 evra.

Odbornici vranjske Skupštine pozvani su da pošalju SMS sadržine 1043 na 3030.

BONUS VIDEO: Potresan apel Vanjine mame

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar