Foto: WR7 / Shutterstock.com

Protest građana "Novi Sad protiv fašizma" organizovaće se danas na Trgu slobode u 18 časova, kao reakcija na napad na novinara Daška Milinovića.

U saopštenju koje potpisuju organizacije Novi optimizam, Centar za interkulturnu komunikaciju, Centar za održive zajednice i Građanska akcija Pančevo navodi se da je fašizam zlo koje ne sme da se ignoriše.

PROČITAJTE JOŠ

„Moramo da se borimo protiv njega svim silama. Ne smemo da se skrivamo, nego moramo da izađemo na ulicu i pošaljemo jasnu i glasnu poruku: No pasaran! Želimo da poručimo i da vlast u Srbiji neprestano stvara atmosferu nasilja i mržnje, te je stoga odgovorna za svako fašističko nasilje, tim pre jer se do sada mnogo pokazalo da ona drži pod kontrolom ekstremne desničarske grupacije i pojedince“, navodi se u saopštenju.

Okupljeni će se prošetati od Trga slobode, niz Modeninu ulicu, Bulevarom Mihajla Pupina, do Keja žrtava Racije, gde će govoriti predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Željko Bodrožić i Bojana Selaković u ime građanskih inicijativa.

Istovremeno kada su skup najavili građani koji zastupaju antifašističke ideje i protive se nasilju, desničari su u istom terminu najavili skup na Keju žrtava Racije „Odavanje počasti žrtvama srbomržnje i separatizma“.

 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar