Foto: Nova.rs

Od 1. oktobra počela je vakcinacija protiv sezonskog gripa, a sve češće slušamo o tome kako nam je ona neophodna, da bismo izbegli neke drastičnije posledice sudaranja starog i dobro poznatog gripa sa novom i nedovoljno istraženom koronom. O vakcini protiv korone stižu nam različite vesti, neke ulivaju nadu, a neke pomalo plaše i upozoravaju na posledice. Sa Beograđanima smo popričali o tome da li misle da im je vakcinacija potrebna i planiraju li je, a odgovori su baš kao i informacije koje nam stižu iz našeg Kriznog štaba - raznorodni i konfuzni.

Čini se da se Beograđani ne snalaze baš najbolje u šumi informacija, pa mnogi nisu ni čuli da je vakcinacija protiv sezonskog gripa u toku. U našem uzorku javnog mnjenja, među „ispitanicima“ koje smo sreli tokom šetnje Knez Mihailovom, nismo sreli bilo koga ko se do sada vakcinisao protiv gripa. Čest ogovor je bio i da veruju u svoj imunitet: Nikada se nisam vakcinisao protiv gripa, pa neću ni sada to da radim.

Kada se pomene vakcina protiv korone uglavnom izbija nepoverljivost i nesigurnost. Ima i onih koji na vaše pitanje o koroni odgovaraju kontrapitanjem: verujete li vi da je korona uopšte realna?

Neki veruju da zbog dobrog zdravstvenog stanja nemaju potrebe da se vakcinišu protiv gripa, ali kada je korona u pitanju toga se već malo više plaše.

Ima i onih koji se do sada nisu vakcinisali protiv gripa, ali stižu godine, ulaze u rizične grupe, pa počinju i o tome da razmišljaju. Sve njihove odgovore i reakcije pogledajte u videu iznad.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare