Nakon haosa u četvrtak uveče na benzinskim pumpama širom zemlje, petak je doneo sličnu situaciju: gužve, građane koji čekaju u redu da natoče gorivo, ali tvrde da razloga za strah nema. Mada, kako kažu, iako nema panike, gorivo toče za svaki slučaj - zlu ne trebalo.

Nezapamćena pomama za gorivom na pumpama širom Srbije šokirala je celokupnu javnost. Čitave ušteđevine date su da se natoči rezervoar „do čepa“, a sve u strahu da goriva neće biti. Ovu zebnju uneo je i lično predsednik, koji je dramatičnim obraćanjima najavio da je Srbija spremna za najgore scenarije, što su građani, očigledno, shvatili najozbiljnije.

Prazne pumpe samo su logičan sled nekoliko događaja, a sličnu situaciju smo zatekli i u petak na pumpama širom Beograda.

Na benzinskoj pumpi „Gasprom“, u blizini Tržnog centra „Ušće“ zatekli smo desetak automobila, a građani su uglavnom zabrinuti.

„U redovnom sam snabdevanju, kupujem za 2.000 ili 3.000 dinara, sve zavisi od mogućnosti. Naravno da sam uplašena, svako normalan je uplašen u ovakvim situacijama kada sluša vesti. Moram da kažem da je opšta uznemirenost“, rekla je jedna građanka koja se našla u redu za gorivo.

Iz ovo stanice nisu želeli da govore pred kamerama, ali su rekli da goriva ima sasvim dovoljno, te da nema nikakvog razloga za paniku.

„Od jutros nisu bile velike gužve, a situacija sa gorivom je odlična. Nema nikakvog ograničenja, goriva ima i nema razloga za strah“, rekla je jedna od šefica ove benzinske stanice.

Prilikom obilaska pumpe „Lukoil“, razgovarali smo sa više građana koji kažu da se ne plaše, ali da su ipak došli da sipaju gorivo.

„Čuo sam da je gužva za gorivo i u drugim gradovima širom Srbije. Ja sam u penziji, nisam od strahu zbog nedostatka goriva. Poruke koje se šalju u javnosti su uticali da ljudi kupuju hranu, gorivo. Ne verujem da ima razloga za to“, priča Milan Garibović za Nova.rs.

Razgovarali smo i sa Brankom Pavlovićem, koji je strpljivo čekao svoje mesto u koloni. On za Nova.rs kaže da je ubeđen da goriva neće biti, „jer ovo sve drže Rusi“.

„Nisam se uplašio, ali sigurno neće biti goriva. Mi nemamo našu neku pumpu, a opet kažem ne plašim se. Mada, hoću da imam gorivo. Što se ograničenja tiče, mislim da će to biti tek kada dođemo do samog kraja“, podvukao je naš sagovornik.

Naftaši tvrde da goriva ima dovoljno, država potvrđuje

Generalni sekretar Udruženja naftnih kompanija Srbije, Tomislav Mićović, rekao je danas da goriva u Srbiji ima dovoljno i da je snabdevanje normalno.

Goriva ima dovoljno“, snabdevanje je normalno, stanje oko snabdevanja funkcioniše uobičajeno“, rekao je Mićović.

Pomoćnik ministarke rudarstva i energetiku za naftu i gas Raša Kojčić rekao je da nema nikakvih restrikcija u snabdevanju derivatima i dodao je da država obezbedila dovoljno svih naftnih derivata.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare