Kragujevac benzinska pumpa benzin nafta
Poljoprivrednik u ponoc sipao 1.400 litara nafte u Kragujevcu Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Na jednoj benzinskoj pumpi u Kragujevcu, nešto pre ponoći, zatekli smo jednog poljoprivrednika koji u kanistere sipa 1.400 litara nafte. Kaže da "hvata poslednji voz", dok ne zabrane sipanje u buriće i kanistere.

Mlađi poljoprivrednik iz Čumića dovezao se, kako kaže, čak do Kragujevca kako bi obezbedio naftu za predstojeće radove. Priča nam da je imao i dve bliže pumpe, ali mu je, kako tvrdi, rođak javio da su mu na jednoj od njih „na pola točenja prekinuli“, jer je u tom trenutku stigla naredba da se zabranjuje točenje u kanistere. 

„Požurio sam da sipam dok još može, možda će u ponoć da stigne naredba i drugim pumpama“, kaže nam u neverici i dodaje da ga ova kupovina košta 250.000 dinara. 

Navodi da strahuje i od poskupljenja i od nestašice. 

PROČITAJTE JOŠ

„Obrađujem 50 hektara zemlje, ako ne obezbedim naftu, neću imati ništa od useva,“ žali se mladi poljoprivrednik i odgovara na naše pitanje da mu je 1.400 litara dovoljno tek za trećinu sezone.

Na drugim pumpama u centru Kragujevca nisu zabeležene gužve, a od zaposlenih saznajemo da je bilo sporadičnih sipanja u kanistere do 100 litara, što prema njihovoj oceni nije alarmantno. 

Na NIS-ovoj pumpi na izlazu iz Kraguejvca ka Batočini, uočili smo nešto veći broj automobila, ali su nam radnici rekli da je to uobičajena situacija, iako je radni dan i skoro ponoć. 

Objašnjavaju da je ta pumpa na tranzitnom pravcu, te da gorivo sipaju i vozači koji su u prolazu kroz Kragujevac. 

 

****

BONUS VIDEO: Velika gužva na mirijevskoj benzinskoj pumpi

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare