Mislim da je došlo do sloma naše spoljne politike, mnogo se zamršenih igara vodilo predthodnih godina, ocenio je za NOVA S vojni komentator i analitičar Aleksandar Radić, komentarišući odluku o polugodišnjem prekidu svih vojnih vežbi i aktivnosti Srbije sa svim inostranim partnerima.

Iznenađujuća vest podigla je juče prašinu u srpskoj javnosti kada je ministar odbrane potvrdio da Srbija prekida sve vojne vežbe i aktivnosti. I to sa svim inostranim partnerima u narednih šest meseci.

Vojni komentator i analitičar Aleksandar Radić za jutarnji program „Probudi se“ na NOVA S objašnjava kakve su moguće diplomatske posledice ovakve odluke na Srbiju.

Na žalost mislim da je došlo do sloma naše spoljne politike, mnogo se zamršenih igara vodilo predthodnih godina, pokušaja da se ostvari nemoguće – da se sa svima bude istovremeno saveznik i da se pronađu mehanizmi političke trgovine“, rekao je Radić.

U svega nekoliko dana to je, kako ističe –  kulminiralo u ozbiljnu političku krizu.

„I, ono što čujemo od ministra odbrane Aleksanda Vulina je kao da vam se žali dete od 10, 11 godina na tuču u školi. Odjednom smo ostali sami. Zaista je strašno da je Srbija sada u situaciji da zamrzne ovu saradnju sa svim zemljama i svim saveznicima. Jer da se razumemo – to nije tema za koju može da bude odgovorna Vojska Srbije. Vojska radi ono što joj se kaže“, ističe Radić.

Spoljna politika je, kaže – na stranputici.

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar