Foto:Ana Lalić/Nova.rs

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) Nebojša Novaković iskazao je danas punu solidarnost sa aktivistima i aktivistkinjama Omladinske studentske akcije (OSA), koja se trenutno nalazi pod užasnim pritiskom vlasti i režimskih medija, saopštila je danas ta partija.

Kako je istaknuto, difamacija aktivista OSA je tako intenzivna i zastrašujuća da podseća na metode kojim su se služili nacisti tridesetih i četrdesetih godina prošloga veka, zbog čega je DS iskreno zabrinute za njihovu bezbednost.

U pitanju su mladi ljudi kojima je jedini greh to što savršeno dobro razumeju kakve užasne posledice po ovo društvo i njegovu budućnost produkuje režim Aleksandra Vučića i njegovih saradnika, pa se aktivno, iskreno, strasno, mladalački bore protiv njega, poručio je Novaković.

Tri nepoznata i maskirana mladića danas su, oko 13 časova, napala aktiviste Omladinske studentske akcije (OSA) kod Mosta slobode u Novom Sadu kada su pokušali da precrtaju grafit mržnje „Srbe na vrbe“, prenosi portal 021.rs.

Grafit se pojavio jutros na stubu Mosta slobode, sa potpisom ove organizacije, o čemu su izvestili prorežimski tabloidi. Članovi ove organizacije smatraju da iza čitave akcije stoji grupa bliska Srpskoj naprednoj stranci, koja je napala građane prilikom nedavnih protesta.

Foto:Ana Lalić/Nova.rs

Aktivista Brajan Brković kaže za 021.rs da su poslednjih dana učestali napadi na njega i OSA, koja se aktivirala uz gerilske akcije ispisivanja grafita.

„Sinoć smo već bili meta tabloidne mašinerije, koja me je opet targetirala kao srbomrsca i agenta tajnih službi, da bi jutros usledio ovaj grafit mržnje, iza kog stoji Srpska napredna stranka. U to smo sigurni jer je grafit zapravo nastao za potrebe još jednog opskurnog teksta koji je jutros osvanuo na lokalnom SNS portalu, gde sam opet optužen za mržnju prema Srbiji“, rekao je Brković.

Po rečima aktivista, došli su do mosta kako bi uklonili grafit, kada su im prišla trojica mladića sa kapuljačama i maskama na licu, nakon čega je došlo do sukoba.

Foto:Ana Lalić/Nova.rs

Napadači su pobegli u pravcu Limanskog parka, a jedan od aktivista Dejan Bagarić zadobio je udarac.

Na teren je izašla policija, koja je uradila zapisnik. Na licu mesta pojavila se i gradska inspekcija, a po rečima aktivista OSA, naloženo je uklanjanje grafita.

Foto:Ana Lalić/Nova.rs

Bonus video – Napad na novinarku portala Nova.rs 8. januar

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar