Bratislav Simović Foto: Ljubica Sokić

Juče sam dobio treći poziv od suda za saslušanje kako bi protiv mene pokrenuli postupak zbog organizacije blokada u Preljini, izjavio je danas za Novu Bratislav Simović iz neformalnog udruženja 'Ne damo đedovinu'. Prema njegovim rečima kao dokaz su naveli njegove objave na Fejsbuk profilu.

„Zato pozivam javnost da budemo složni i da podrže sve nas koje tereti policija, jer su zaprećene novčane kazne od 150 hiljada do milion dinara“, naveo je Simović. On je pozvao i ostale učesnike kojima su stigle prijave da se udruže i spreče ovakav epilog. “

Meni konkretno može, hipotetički da stigne i tri miliona da platim, za te tri prijave. Uostalom, ministar policije, Aleksandar Vulin je jednom prilikom rekao da nas finansiraju stranci, te da su sve pare kod Ćute, pa ću od njega tražiti da mi plati to „, u šali kroz smeh kaže  Simović. Na naše pitanje kako komentariše Uredbu o prestanku važenja uredbe o utvrđivanju PP.

PROČITAJTE JOŠ

„Ukinut je, dakle prostorni plan, ali mi nastavljamo naše aktivnosti. Sutra ćemo se okupiti u Loznici i Beogradu. Takođe, ostajemo pri blokadi otvaranja deonice auto – puta Preljina Pakovraće. Ići ćemo da se pogledamo oči u oči sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Pitaćemo kako otvaraju saobraćajnicu, a eksproprisana zemlja nije plaćena ljudima. Grad Čačak se oglušava o zahteve suda koji traži dokumentaciju o eksproprijaciji. Građani su oštećeni, besni i nemoćni. Blokirali su ih na svim poljima, a pošto niko nije reagovao oni će blokirati svečano otvaranje, iako nam to nije želja“, zaključio je Simović za Novu.

BONUS VIDEO: Preljina protest, 15. januar

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar