Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Građani i aktivisti iz Loznice, Gornjih Nedeljica i drugih mesta sutra će od 14 sati organizovati protest u Loznici, ali ovoga puta neće biti blokiran put. Aleksandar Jovanović Ćuta potvrdio je da sutra neće biti protesta ispred Sava centra.

Ovo informaciju potvrdio je za Nova.rs aktivista iz Gornjih Nedeljica Zlatko Kokanović koji je istakao da će protest početi u 14 sati na šetalištu kod Pošte u Loznici i naglasio da ovog vikenda neće biti blokiran put.

„Sutra će se u 14 sati protestovati i pripremili smo jedan program, biće govornika, razgovaraćemo o tome što je bilo do sada i o onome što će biti. Skup smo prijavili u SUP-u, a blokada neće biti. Mi ćemo se skupiti na šetalištu kod Pošte u Loznici. Ideja je da protest traje dva sata, toliko smo prijavili, ali je moguće da se malo produži. Ne verujem da će biti nikakvih problema i pozivam sve građane da nam se priključe“, rekao je Kokanović za Nova.rs.

On je rekao da će na protest doći i članica SEOS-a i meštanka Pranjana Ljiljana Pralović, ali i drugi aktivisti i građani iz Loznice, Gornjih Nedeljica i drugih mesta.

Đorđe Miketić iz Ekološkog ustanka potvrdio je će sutra biti protest u Loznici, te da će kao i svaki put do sada Ekološki ustanak podržati okupljene i doći u Loznicu.

Ćuta: Nema blokade kod Sava centra

Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka rekao je za Nova.rs da sutra neće biti blokade autoputa kod Sava centra.

„Neće biti okupljanja sutra ispred Sava centra jer je definitivno objavljeno u Službenom glasniku da se poništava Uredba Vlade o Rio Tintu. Ukoliko bude nekih drugih skupova, mi ćemo obavestiti javnost. Doneta je o odluka u glasniku o poništenju radne grupe za projekat Jadar. Mi ćemo se zajedno sa SEOS-om pridružiti protestu u Loznici“, podvukao je Jovanović za Nova.rs.

Bonus video: Protest u Loznici 8. januar

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar