Ibarska magistrala u Preljini Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Odbranićemo Srbiju živim telima od štetnih zakona i "Rio Tinta", danas jedan sat, ali ćemo to, ukoliko bude trebalo činiti 24 časa, poručila je danas na blokadi u Preljini Ljiljana Bralović iz udruženja "Suvoborska greda". Ona je za Nova.rs kazala da će, ako bude neophodno, to činiti 365 dana u godini.

Pročitajte još:

„Našom krvlju i telima ćemo odbraniti zemlju. Ne nasedajte na provokacije koje je naručila SNS i budimo složni, a ovi zakoni su vešala za srpski narod“, kazala je ona.

Prema njenim rečima, oni su danas pokazali svetosavsku sabornost, bez obzira na veru, nacionalnost ili političku propadnost.

„Ako su potrebni Srbiji novi zakoni u njihovu izradu moraju biti uključeni svi relavantni činioci. Ovaj o eksproprijaciji je prepisan od Konga, druge države po veličini u Africi koja leži na mineralima.

„Pri tome je među deset najsiromašnijih zemalja na svetu. Mi nećemo da dozvolimo da u Srbiji bude 3% ekstremno bogatih i 97 odsto onih koji brljaju po kontejnerima. Nisam rodila sina da bude rudar“, navela je ona.

Bralović je podsetila da im je rečeno do strane nadležnih da nemaju pravo da prave blokade, ali je ona rekla da to nije tačno.

„Imamo, oni mogu da smanje penzije30 % i glume posle Robin Huda kada ih uvećaju, svaki dan smo izloženi poskuplenjima, zovu ljude da ih pitaju za koga će glasati, mogu da rade sve što ne treba, a mi da ne zatvorimo put. Pa čija je ova saobraćajnica i zemlja. To neće moći tako“, kategorična je Bralović. Prema njenim rečima naučnici SANU su od strane vlastodržaca proglašeni diletantima, što dovoljno govori u kakvoj zemlji živimo.

Istog stava je Andrijana Kuzmanović koja navodi za Novu da je njena porodica direktno oštećena jer su njenim roditeljima oduzeli zemlju u Donjoj Gorevnici kod Čačka.

„U pitanju je osamnaest hektara plodnih oranica, a sve je to učinjeno po hitnom postupku. Obzirom da su usvojena ova dva zakona u Skupštini samo ću reći da oni diskriminišu određenu zajednicu ljudi“, istakla je ona. Andrijana zahteva hitnu javnu raspravu u kojoj će učestovati sve strane.

BONUS VIDEO: Blokada na Pančevačkom mostu

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar