Foto:Vesna Lalić

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da je za smirivanje epidemiološke situacije trenutno najvažnije da se vakciniše mlađa populacija, kao i da je podatak da je u Beogradu do sada vakcinisano 46 odsto stanovništva značajan, ali da treba "pre svega biti oprezan".

Radojičić je u Beogradskoj hronici na RTS-u povodom najave Kriznog štaba da bi od leta moglo da bude dozvoljeno organizovanje koncerata i većih okupljanja, rekao da ukoliko mladi hoće „da žive kao ranije“, moraju da se vakcinišu protiv korona virusa.

Na pitanje da li bi mlađi od 18 godina trebalo da se vakcinišu, Radojičić je rekao da treba sačekati zvanične kliničke studije koje su u toku.

„Što se tiče dece, postoje kliničke studije, kompanije koje proizvode vakcine rade na tome. Te studije se sada privode kraju, kada tu budemo imali jasne rezultate, onda ćemo vakcinisati i decu“, izjavio je Radojičić.

On je istakao i da je pitanje kolektivnog imuniteta „komplikovano i za eksperte“.

„Pominje se 70 procenata vakcinisanih, neki pominju preko 90 posto. Sigurno da kada se pređe 50 procenata da je to jedna značajna brana koja će sprečiti nekontrolisano širenje virusa“, rekao je Radojičić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare