Čačak - gužve na punktovima za vakcinaciju Foto:Nova.rs

U Čačku su u sredu vakcinu protiv koronavirusa primile 553 osobe, kažu nadležni, i dodaju da ukoliko ne bude pristiglo još vakcina, teško će se izbeći novi talas epidemije. Imunizacija stanovništva obavljena je na četiri punkta u gradu – u Domu kulture, Plavoj hali, kao i u prostorijama mesnih zajedniva Ljubić kej i Ključ.

Od početka vakcinacije u Čačku je ukupno vakcinisano 5.623 građana.

Prema rečima šefa Radnog tima za sprečavanje epidemija, dr Mihaila Lukovića, Čačak je kao grad do sada uradio dobar posao što se tiče imunizacije.

„Nastavićemo da radimo u skladu sa tim koliko doza vakcina dobijemo. Da li će imunizacija koja se sprovodi i broj do sada preležanih da nam da jednu bolju sliku kolektivnog imuniteta – hoće, a da li će to biti dovoljno – ne verujem“, naveo je on i izjavi za Nova.rs.

Ukoliko Čačak ne dobije još vakcina veoma teško će se postići nivo imuniteta da i izbeći novi talas epidemije, ocenjuje dr Luković. On, takodje smatra da se nastavlja trend povoljnije epidemiološke situacije u gradu pored Morave.

U Moravičkom okrugu je od 296 testiranih korona virus potvrdjen kod 38 osoba, rekao je danas za Nova.rs direktor  Zavoda za javno zdravlje, dr Aksentije Tošić.

„U Čačku je 13 novoinficiranih osoba, u Gornjem Milanovcu 15, u Ivanjici deset, dok u Lučanima nije bilo potvrde prisustva virusa kod testitanih lica“, precizirao je on.

Na svim kovid odeljenjima u Opštoj bolnici u Čačku hospitalizovano je 85 pacijenata, deset je u teškom stanju, a jedan je priključen na mehaničku ventilaciju i njegovo stanje je kritično.

Inače u trećem talasu epidemije koronavirusa u Moravičkom okrugu, koji obuhvata Čačak, Gornji Milanovac, Lučane i Ivanjicu do sada je preminulo 238 lica, od kojih je 178 Čačana.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar