Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Zaposleni radnici kompanije Aerodrom Ketering u Beogradu izraziće večeras od ponoći nezadovoljstvo i prestati sa radom zbog, kako nam otkrivaju, brojnih problema u ovoj firmi, od kašnjenja plata, preko neuplćaenog zdravstvenog osiguranja do kašnjenja u isplati prevoza.

Jedan od radnika ovog preduzeća naveo je da im novac za prevoz kasni već dva meseca, kao i da im se ne uplaćuje zdravstveno osiguranje, a kasnile su im i plate. Upravo zbog toga će radnici večeras stati sa radom u zgradi keteringa u okviru Aerodrom Nikola Tesla.

„Vlasnici su ovu firmi razbucali i od jedne napravili četiri, napravili su katastrofu“, govori nam je radnik ove firme.

Celo nezadovoljstvo radnika krenulo je od neoverenih knjižica prošle godine. A vremenom je situacija kulminirala i po kašnjenju plata i novca za prevoz.

Inače, kada se govori o ovom preduzeću, u javnosti je poznat slučaj Dragana Kabića, bivšeg čelnika sindikalne organizacije u okviru Aerodrom Keteringa, koji je dobio otkaz.

Kabić otkaz povezuje sa njegovim sindikalnim aktivnostima u ovom preduzeću.

On je prvo bio pod suspenzijom, a nakon toga je dobio otkaz i to, kako kaže, paradoksalno na 35 godina provedenih u JAT-u, Er Srbiji i Aerodrom Keteringu.

„Meni su 2. marta dali suspenziju, zabranili ulazak. Žalio sam se inspekciji, koja se oglušila na sve to i sa osmeh su izašli i dobio sam odgovor da ništa nije prekršeno i da ako je nešto prekršeno imam sud da ih tužim… Godinama sam radio u magacinima za ketering i nikada u životu nisam imao jednu jedinu primedbu ili opomenu“, kaže on za portal Nova.rs i dodaje:

„Njima sindikat ne treba. Na primer Ahmed, on ne shvata i njemu su hiljada puta objašnjavali naši pravnici iz firme da sindikat ovde postoji, a on to ne razume i zato sam i dobio otkaz.“

Kabića su pre otkaza prebacili u komercijalu u decembru prošle godine, da bi bio suspendovan posle tri meseca.

Firma Aerodrom Ketering je u arapskom vlasništvu, a krajem 2019. godine je napravila dogovor sa Er Srbijom dogovor o preuzimanju zaposlenih radnika od ove avio-kompanije na višegodišnji period. Broj radnika se od tog momenta kretao od 280 do 350 radnika.

Nakon što je prošlo dve godine, od novembra 2021. radnici tvrde da je „krenuo sunovrat“, a kako još navode, pojedine radnici koji su išle u penziju saznali su da im nisu bili uplaćeni doprinosi.

Inače, Ahmed Farouk Hasan Goma je zajednički zakonski zastupnik za firme Khasb Investments Europe, Khasb Food Production and services Surčin, Aerodrom Ketering Surčin, Aerodrom Logistics d.o.o. Surčin, Aerodrom Ketering G d.o.o.

***

BONUS VIDEO – Petar Vojinović: Avio štrajkovi parališu Evropu

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram