Slobodan Beljanski Foto:N1

Advokat Slobodan Beljanski, nekadašnji predsednik Saveta za borbu protiv korupcije, ali i član Odbora Agencije za borbu protiv korupcije (2010-2013), izjavio je za Danas da pored toga što slanje pisama penzionerima nije u nadležnostima predsednika Srbije, Aleksandar Vučić plasira i netačne kalkulacije o porastu penzija i pribegava političkoj propagandi sa elementima korupcije.

„Pismo predstavlja ozbiljan zakonski, moralni i logički eksces. Upućeno je uz povredu Ustavom i zakonom zaštićenih podataka o ličnosti, izvan svrhe za koju su podaci prikupljeni i bez saglasnosti lica na koja se odnose. Takva pisma svakako ne spadaju u nadležnost predsednika Republike. Ne samo stoga što se nepozvan obraća pojedincima poimenično, već pre svega zbog plasiranja netačne kalkulacije o porastu penzija i pribegavanja političkoj propagandi sa elementima korupcije“, navodi Beljanski za Danas.

Kako dodaje, Vučić na potpuno neprimeren, ciničan i paradoksalan način veliča zlodelo prema penzionerima, naziva njihovom podrškom trpljenje iznuđeno prisilnim merama i „pokušava da ih, iako su žrtve, predstavi kao svoje saučesnike“.

Pročitajte još

Podsetimo, poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović izjavio je za „Danas“ da je u toku prikupljanje podataka za inspekcijski nadzor u vezi sa pismom koje je u oktobru penzionerima uputio predsednik Vučić.

U pismu koje su penzioneri dobili od građanina Aleksandra Vučića, koji ga nije potpisao funkcijom predsednika Srbije na kojoj se trenutno nalazi, zahvalio im se „što su uz Srbiju“ i najavio povećanje penzija i jednokratnu pomoć od 20.000 dinara u decembru.

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević izjavio je ranije da je Srpska napredna stranka za dostavljanje Vučućevog pisma penzionerima platila 39 miliona dinara.

BONUS VIDEO Direktor Pošte: Slanje pisma Vučića penzionerima SNS platio 39 miliona dinara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar