Aleksandar Vučić Foto:Screenshot/Instagram/buducnostsrbijeav/Vesna Lalić/Nova.rs/Screenshot/X/@JelenaLengold

Milan Marinović, poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, izjavio je za Danas da je u toku prikupljanje podataka za inspekcijski nadzor u vezi sa pismom koje je u oktobru penzionerima uputio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je objasnio da je služba Poverenika primila jednu predstavku u vezi sa potencijalnom zloupotrebom podataka o ličnosti podnosioca predstavke, koju je učinio Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO), piše Danas.

– Primili smo jednu predstavku kojom se ukazuje na eventualne zloupotrebe podataka o ličnosti podnosioca. U toku je prikupljanje podataka od značaja za vršenje inspekcijskog nadzora nad subjektom nadzora, kaže Marinović.

Prema njegovim rečima, predmet je pokrenut zbog pretpostavke da je prekršen Zakon o zaštiti podataka o ličnosti prilikom slanja pisama penzionerima.

– Bilo bi neozbiljno komentarisati predmete koji su u toku, odnosno pre okončanja odgovarajućeg postupka, naveo je Marinović.

U pismu koje su penzioneri dobili od građanina Aleksandra Vučića, koji ga nije potpisao funkcijom predsednika Srbije na kojoj se trenutno nalazi, zahvalio im se „što su uz Srbiju“ i najavio povećanje penzija i jednokratnu pomoć od 20.000 dinara u decembru.

Visoki funkcioner SNS-a i v.d. direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević početkom novembra je rekao da je za slanje oko 1.700.000 pisama Pošti plaćeno 39 miliona dinara (nešto više od 330.000 evra) i da je tu uslugu platila Srpska napredna stranka.

Opširnije pročitajte na sajtu Danasa.

BONUS VIDEO: Predizborna pisma i poruke penzionerima: Veruju li časne starine u obećanja vlasti i opozicije?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare