Bezbednost na Adi Ciganliji na visokom nivou, tvrdi Radojičić

Podeli:
Kosmaj, bazen Tašmajdan, Ada Medjica, Ada Međica, Ada Ciganlija, Avala, vrućine, vrućina, leto
Foto: Vesna Lalić/Filip Krainčanić/Dragan Mujan/Nova.rs/Shutterstock

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da je bezbednost na Adi Ciganliji na visokom nivou, te da na prostoru ovog kupališta u smeni dežura od 40 do 60 spasilaca na 32 osmatračnice.

Na raspolaganju su, dodao je Radojičić, i četiri skutera za intervencije, kao i tri ekipe Hitne pomoći.

„Spasioci prolaze obuke, imaju sertifikate i određeni broj sati teorijske i praktične nastave. Obučeni su i znaju da pruže hitnu medicinsku pomoć ljudima kojima je to potrebno. Tokom leta, radnim danima na Adi Ciganliji ima oko 50.000 ljudi, a vikendom i do 100.000“, istakao je Radojičić za TV Pink, a prenosi Beoinfo.

Desetu godinu zaredom, plaže Savskog jezera su nosilac najvišeg međunarodnog priznanja „Plava zastava”. Ovo priznanje se dodeljuje na osnovu ispunjenosti kriterijuma iz oblasti kvaliteta vode i opšte bezbednosti na kupalištu.

Prema njegovim rečima, kvalitet vode na Adi Ciganliji je na visokom nivou, kontroliše se redovno i deset godina zaredom ovo kupalište dobija „Plavu zastavicu”. Podvodna vegetacija se redovno kosi, naročito u delovima koji su predviđeni za plivanje, a ona omogućava da se voda prečišćava, naveo je Radojičić.

Gradonačelnik je apelovao na mlade da poštuju sva pravila kupališta kako ne bi sebe doveli u opasnost, kao i na roditelje da posebno obrate pažnju na svoje mališane.

Bonus video – Reciklaža, razvrstavanje kućnog otpada

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar