Foto: TANJUG / RADE PRELIC / bs

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačic izjavio je danas da poseta delegacije američke razvojne agencije - DFC Srbiji, samo nekoliko nedelja posle potpisivanja Vašingtonskog sporazuma, znači da oni ozbiljno žele da se bave onim što je dogovoreno.

Dačić je ocenio da otvaranje kancelarije u Beogradu, a ne u nekom drugom gradu u regionu, pokazu poštovanje našoj zemlji kao motoru, ne samo političke, već i ekonomske stabilnosti.

Ministar je novinarima rekao da je dolazak predstavnika DFC deo implementacije sporazuma iz Bele kuće i da je vrednost tog sporazuma upravo otvaranje mogućnosti za ekonomski razvoj Srbije i regiona.

Sa predstavnicima američkog fonda za razvoj i specijalnim izaslanikom Ričardom Grenelom će se, po njegovim rečima, razgovarati o uspostavljanju stalnog prisustva agencije u Beogradu što će imati pozitivne posledice po dolazak investitora i podizanje BDP-a.

„Sama činjenica da dolaze tako brzo posle potpisivanja sporazuma govori o tome da oni ozbiljno misle da se bave onim što je dogovoreno”, istakao je Dačić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar