„Zastava oružje“ ponovo radi, proizvodnja u dve smene

Biznis 04. maj. 202015:59
Podeli:
Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/JOVO MAMULA/MO

U fabrici Zastava oružje u Kragujevcu danas je obnovljena proizvodnja u dve smene, a na posao su se vratili svi zaposleni koji su od 23. marta bili na plaćenom odsustvu zbog prevencije širenja epidemije koronavirusa.

Fabrika Zastava oružje ima više od 2.500 zaposlenih, a na posao i dalje neće dolaziti roditelji dece mlađe od 12 godina, s obzirom da još ne rade ni vrtići, ni škole.

Predsednik Samostalnog sindikata fabrike Dragan Ilić izjavio je da je danas bilo „različitih problema i proklizavanja“ u organizaciji posla u skaldu sa Uredbom o merama za zaštite zaposlenih u vreme vanrednog stanja.

Pročitajte još:

Bilo je problema u raspodeli zaštitnih maski i rukavica, a postoje i otvorena pitanja održavanja pripisane distance među zaposlenima, broja radnika u halama i primeni dezinfekcionih sredstava, rekao je Ilić i dodao da su tokom dana svi zaposleni dobili maske i rukavice.

On je rekao da će Krizni štab fabrike Zastava oružje sutra analizirati uočene probleme i predložiti rešenja za njihovo prevazilaženje.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Komentari

Vaš komentar