Miroslav Tomasević Foto:printscreen/PINK

Kao što je Nova.rs ekskluzivno objavila, novi vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) biće aktuelni izvršni direktor Miroslav Tomašević. On je inženjer sa dugogodišnjim iskustvom rada u firmi, čovek je sistema, a već je 2017. godine bio kandidat za mesto prvog čoveka energetskog giganta.

Od kada je Milorad Grčić podneo ostavku na mestu generalnog direktora, Tomašević je praktično sve vreme bio prvi kandidat da nasledi popularnog “Miću”.

Posle haosa u EPS nakon snežnih nanosa u decembru, predsednik Aleksandar Vučić je na sednici Vlade koja je bila otvorena za medije praktično sve vreme komunicirao sa Tomaševićem, od koga je tražio informacije o trenutnom stanju u EPS-u.

Nakon višeminutnog razgovora, prisutnim u Palati Srbije bilo je jasno da je Tomašević čovek od poverenja Vučića i da će biti jedan od glavnih favorita da nasledi Grčića. Na mesto v.d generalnog direktora došao je sa pozicije izvršnog direktora za proizvodnju energije. Svojevremeno je Tomašević bio i direktor za unapređenje sistema u TENT-u.

Još 2017. godine Tomašević je bio jedan od devet kandidata na konkursu za generalnog direktora, ali je tada odlučeno da to bude Grčić.

Da je u pitanju čovek sistema, svedoči i to što ima podršku i vlasti, ali i radnika. Kada je reč o radnicima, oni kažu da je dobar inženjer, koji je dugo godina u firmi, ali da ne treba suditi o svemu dok se ne vide rezultati na novoj poziciji. Sa druge strane, nakon havarije u EPS, Tomašević je u emisiji „Hit tvit“ više putao istakao da sistem nije pao, te da kompanija nije doživela stravične gubitke, čime je direktno stao u odbranu onih najodgovornijih u ovoj zemlji.

„U tom trenutku je radio hidro sektor i TE u Kostolcu, što iznosi polovinu. U tom trenutku je došlo samo da problema u TE Nikola Tesla u Obrenovcu. Bilo je reči da se raspao sistem, da je 30 hiljada građana ostalo bez struje. Nije to raspad sistema. Raspad sistema znači da cela država ostane bez struje, kao što je bilo u vreme bombardovanja. Sistem nije pao. TE u Obrenovcu se vratila i to je završena priča”, rekao je tada izvršni direktor EPS-a za proizvodnju struje.

Bonus video: Grbović – Pred izbore hapšenje 20 osoba povezanih sa prislušnim centrom EPS

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare