Foto: Nova.rs

Učinićemo sve da zemlja bude pripremljena za zimu čak i bolje od mnogih razvijenihjih zemalja, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i između ostalog naglasio da će Srbija zaštiti cenu kompletnog šećera.

„Sve ćemo rešiti i obezbediti ljudima da imaju normalnu i mirnu zimu, da li će biti jednostavno, neće. Nemoguće je da izbegnemo sve prebleme, da budemo jednako dobro pripremljeni, a možda i bolje od mnogih razvijenijih zemalja“, rekao je Vučić novinarima u Davosu, gde učestvuje u radu Svetkog ekonomskog foruma.

Predsednik je rekao da nastoji da reši svaku od 30 nepoznanica i naglasio da će uspeti.

„Na tome moramo vredno da radimo dok ljudi budu na moru i kupaju se kao što smo se danas bavili ceo dan šećerom“, rekao je Vučić i dodao da je cena za šećer od jednog kilograma zaštićena, ali da postoji problem sa trgovinama.

„Dođu pčelari, rakijski destileri ili bilo ko, zašto bi kupovali džak od 50 kilograma, gde je cena viša, dogovore se sa poslovođom da im skine kilogram sa palete i onda ga odnesu po nižoj ceni“, rekao je on.

Danas ćemo zašititi cenu za kompletan šećer, intervenisati sa dodatnim količinama šećera, naveo je predsednik i dodao da su razgovarali sa vlasnicima obe šećerane i predstavnicima 20 trgovnskih lanaca.

Dodao je da veruje da će sve biti u redu.

„Do četvrtka intervenišemo sa dodatnih 260 tona šećera“, rekao je predsednik i naglasio da Srbija nema nikakvog problema sa hranom.

„Bilo bi dobro ne zbog mene i državnog rukovodstva, već zbog onih koji guraju zemlju da što bezbolnije prođemo kroz užasnu krizu koja će biti sve teža u celoj Evropi da na sebe ne dodajemo još neki teret – neki kamen neistine, laži pritisaka“, kazao je Vučić.

BONUS VIDEO – Da li se seče i izvozi i ono što ne bi trebalo

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar