Aleksandar Vučić Foto: printscreen/TvPink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se večeras iz Davosa, gde se nalazi na Svetskom ekonomskom forumu, i tom prilikom je naveo da je jedina tema na sastanku bila Ukrajina.

Aleksandar Vučić je naveo da su zbog rata u Ukrajini, sve ostalo „skrajnuto“.

„Svi dele zabrinutost za to šta će se zbivati u svetu i kako da pronađu rešenje za seb, ot toga kako da kupe što više hrane i uglja. Gledaju da nađu rešenje za naftu, gas. Ukrajinci su zauzeli rusku kuću i sada tu predstavljaju njihove zločine“, rekao je Vučić u uključenju za TV Pink.

Ove godine je Svetski ekonomski forum u Davosu obeležen ukrajinskim bojama, ocenio je predsednik Srbije i dodao da je to bilo očekivano.

Vučić je naveo da je u Davosu danas razgovarao sa mnogo svetskih lidera.

Predsednik Vučić se tokom uključenja osvrnuo i na vest da nije planiran razgovor sa Vladimirom Putinom.

„Neki kažu da neće biti razgovora sa Putinom, okej mi smo mala zemlja, možda i ne bude. A šta će reći ako se razgovor dogodi? Onda će da kažu eno ga zlikovac razgovara sa Putinom, treba njemu da uvedete sankcije“, rekao je Vučić za Pink i dodao:

„Onda će kazati odakle njemu pravo da razgovara o tome kako će Srbija da preživi i kakvu će cenu za gas da plaća kad jedino treba da budete na strani Ukrajine i da ne tražite ništa za sebe, šta god da učinite vi ćete biti krivi.“

„Morate da razmišljate kako ćete da provedete gas. Zamislite da nismo izgradili gasovod. Jedino da uzmete konopče da se obesite. Niko to neće da kaže. Mi smo to izgradili novcem građana Srbije, ali nismo opteretili zemlju. Sada moramo da dogovorimo dobru cenu, pa da obezbedimo druge sirovine“, rekao je Vučić i dodao:

„Sve ćemo to da gledamo da uradimo i da budemo jednako dobro pripremljeni, a možda i bolje od razvijenih evropskih zemalja. To ćemo sve da uradimo dok građani budu na letovanju, dok se budu kupali.“

Vučić je naveo da sada čekaju novi paket sankcija iz Evrope kako bi videli da li će se to nekako na nas odraziti.

„Sve ćemo to da rešavamo i obezbedićemo ljudima da imaju mirnu i normalnu zimu“, dodao je Vučić.

Upitan o problemima sa šećerom u srpskim marketima i nestašicama, Vučić je naveo da u Srbiji nema nestašica šećera i dodao da su danas zaštiti cenu za sva pakovanja šećera.

„Imamo problema sa trgovinama jer smo zaštitili cenu za po šećer od jednog kilograma, pa onda dođu ljudi i uzmu celu paletu. Što bi kupovali džakove od 50 kilograma, kada več mogu jeftiniji šećer i rešili su problem. Danas ćemo zaštiti cenu za kompletni šećer“, rekao je Vučić.

BONUS VIDEO – Vučić: Ne odvrćem sijalice da bih uštedeo na računu za struju

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar