Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je javna nabavka za izradu Centralnog informacionog sistem za obračun zarada u javnom sektoru bila potpuno transparentna i u skladu sa svim procedurama.

Odgovarajući na novinarsko pitanje ima li više informacija o javnoj nabavci na kojoj je posao za proračun plata u javnom sekroru pripao Telekomu i Vajerles mediji Igora Žeželja, Vučić je rekao da je javna nabavka urađena čisto i po svim proceurama.

„Oni su dali najbolju ponudu, a taj sistem biće jako značajan za Ministarstvo finansija“, rekao je Vučić i ponovio da u javnoj nabavci ništa nije urađeno protivzakonito i da nema problem ako mu bilo ko dokaže da je drugačije da će ministar Siniša Mali biti ne samo smenjen, već i krivično gonjen.

Dodaje da nije ulazio detaljalno u papire, jer, kaže, ima apsolutno poverenje u Malog.

Taj sistem, objašnjava Vučić, omogući će da se više novca koji pripada državi sliva u budžet, kako bi i više bilo ulagano u nove puteve, škole, zdravstvo.

Vučić ističe da i u ovom poslu pojedini opozicioni mediji samo žele da vode hajku, a uvek je, dodaje, ta hajka uperena protiv njega.

„Nemam problem s tim, jer znam koliko ste obmanjivali javnost moji politički protivnici, kada je bilo da Siniša Mali ima 24 stana u Bugarskoj, a što niste objavili da je to bila laž i da je bugarski sud presudio da nema 24 stana, već jedan“, upitao je Vučić.

Istakao je da je alergičan na bogaćenje na vlasti i preko grbače naroda, kao što su, dodaje, radili predstavnici bivše vlasti koji su, kaže Vučić, razarali Telekom i držvnu imovinu i interesu privatnih firmi.

„Njihov cilj je da se država rasturi, da bi oni bili bogati“, rekao je Vučić i dodaje da je to bila ideja i sa Krušikom.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare