Vučić otkrio da li će poskupeti struja

Biznis 15. maj. 202210:37 > 11:20
Podeli:
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs;printscreen/PrvaTv

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, prokomentarisao je danas da li će doći do poskupljenja struje. On je dodao da struja nekad mora poskupi, ali da sad ne može.

„Ja sam kriv, jer smo hteli da zauzdamo inflaciju; na nedeljnom nivou se bavimo cenom dizela i benzina. Ja sam kriv, jer sam molio vladu da idemo sa 20 odsto manjim prihodom od akciza kako bismo zaustavili inflaciju. Nama je nafta ključni prihod zato što mi od struje imamo samo gubitak. Nemoguće je održati sistem i državu ukoliko ne dobijemo određeni novac. Ja sam pogrešio što sam rekao Ani i Siniši da smanje naš udeo u akcizama, slušajući sve stručnjake, i mi to sad ne možemo ni da vratimo više. Mesečno gubimo 36 miliona evra, izračunajte to puta 12 meseci i eto vam cifre. To je sve da bi se plaćala niža cena goriva. Neko će reći da je u drugim zemljama niža akciza na gorivo. Pa, jeste, ali je zato značajno veća cena struje“, ističe on.

Pročitajte još...

Šef srpske države rekao je da je situacija neizdrživa, navodeći da je struja trebala da poskupi pre 10 godina.

" A ne da je držimo kao socijalnu kategoriju, neću da uvećavamo inflaciju. A sad moramo da je držimo nekako zato što neću uvodim porez na ljude, ljudima koji nisu ni krivi ni dužni. Sve je to komplikovano uvezati. Ljut sam na Baneta Nedimovića (ministar poljoprivrede prim.aut) celo jutro, dođe mi da skočim kroz prozor zbog njegovih izjava da nema problema i da ćemo izvoziti sve", poručio je Vučić.

On je naglasio da struja nekad mora poskupi, ali ne u ovom trenutku.

"Ne možemo da pustimo sad, to ljudi ne mogu da podnesu. A mi to ne možemo sada izvedemo, jer ako struja poskupi 30 odsto, imaćemo inflaciju 20 odsto. Ne može to ni država da podnese", podvukao je on.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar