Aleksandar Vučić Foto:printscreen/PrvaTv

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, izjavio je danas, gostujući na TV Prva, da bismo živeli desetostruko bolje ukoliko bi Srbija uvela sankcije Rusiji, ali da se to neće desiti jer smo "samostalna i nezavisna zemlja".

Na pitanje da prokomentariše to što je dobar deo ljudi protiv uvođenja sankcija Rusiji, Vučić je upitao „Stvarno? Pa, šta sad“, dodavši da su i on „i njegov otac i njegova tetka“ takođe protiv.

„I šta sad sa tim? Kakve to veze ima sa vođenjem države? Nikakve. Mi smo 80 dana izdržali i cena koju plaćamo ogromna i mi suštinski nemamo izlaz na tržište kapitala. Ne najavljujem uvođenje sankcija, borićemo se dokle možemo da čuvamo svoju politiku. I tu politiku vodimo ne zbog toga što imamo nešto od neuvođenja sankcija. Da vam ne pričam o tome da je sedam američkih producenata, režisera i glumaca odbilo da dođe u Srbiju zato što nismo uveli sankciju. Oni bi snimali filmove za po 5 i 10 miliona“, rekao je on.

Vučić je dodao da sada trpimo ogromnu štetu, a on ni od koga „ne traži ni hvala“.

„Bilo bi lepo da je malo više fer bio ambasador Ruske Federacije kad je govorio o tome, ali ne tražimo i ne radimo to zbog njih, već zbog sebe i poštovanja prema sebi i Međunarodnog prava. Znamo koliko su sankcije nefer. Moje je samo da kažem narodu da trpimo mnogo neuvođenjem sankcija Ruskoj Federaciji. Živeli bismo desetostruko bolje samo kad bismo to uradili. Nismo to uradili samo zato što smo samostalna i nezavisna zemlja“, rekao je on.

BONUS VIDEO Jelka Jovanović: U obraćanju naciji Vučić je pričao mimo svojih ovlašćenja

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare