Aleksandar Vučić Foto: Printscreen/Happy

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavio je večeras detaljnu mapu izgradnje puteva u Srbiji i tako "dokazao" kako se malo gradilo u vreme DOS-a, a koliko je izgrađeno u poslednjih 12 godina, od kada je on i Srpska napredna stranka na vlasti.

Vučić je nekoliko puta tokom emisije „Ćirilica“, prilikom prikazivanja na mapi Srbije koji su putevi već izgrađeni a koji su u planu da se izgrade, ponovio da je izgradio više puteva od DOS-a, Slobodana Miloševića i Tita zajedno.

„Oni su do 2012. godine izgradili ukupno 596 kilometara (Tito, Slobodan Milošević i DOS). To su putevi Horgoš – Beograd, Niš – Grabovica, mi tek posle gradimo Grabovica – Grdelička klisura i Levosoje – Srpska kuća. Od Niša do Proseka su uradili 18 kilometara, izlaznice iz Niša i od Beograda do Batrovaca, od obilaznice 95 km“, precizirao je on.

Oni će reći da su pokrenuli i izgradnju auto-puta od Ljiga do Čačka, ali su platili samo 8,9 odsto, a mi ostalih, 91,1 odsto, dodao je Vučić.

Prema njegovim rečima, posle toga izgrađeno je ukupno 381 km, do kraja godine će biti izgrađeno 530 km, a do polovine sledeće godine „čemo ih značajno prestići“.

„Za 11, 12 godina ćemo uraditi više nego svi ostali za 67 godina“, istakao je Vučić, nabrajajući sve deonice koje su izgrađene poslednjih godina.

„U ovom trenutku, prema zvaničnim podacima, gradimo ukupno 502,7 km i sa već urađenih 381 km biće završeno oko 900 km puteva za 11, 12 godina. Planiramo izgradnju i rekonstukciju još 944 km i sve to izdržavamo i od nijednog projekta nismo odustali“, rekao je on.

BONUS VIDEO: Tito, Sloba ili Vučić: Ko je izgradio najviše puteva?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar