Aleksandar Vučić, Milorad Grčić
Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/Vesna Lalić

Iako je pre više od 10 dana predsednik Aleksandar Vučić najavio novog direktora EPS-a, mesto prvog čoveka energetskog giganta i dalje je upražnjeno. Vućić se više ne oglašava, a po svemu sudeći ovo pitanje će biti rešeno nakon izbora. Do tada, nastaviće se propadanje firme koja će pred novim izazovima verovatno i u narednom periodu zbog situacije oko Ukrajine.

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je još 19. februara da će pitanje direktora EPS-a biti rešeno u narednih pet-šest dana, a u međuvremenu će biti raspisan konkurs. Legendarni Zoran Radmilović bi rekao da je od tog obećanja prošlo skoro dve nedelje, a verovatno bi i dodao: „Nemojte da me lažete više“.

Nažalost, navikli smo da nas lažu, toga se ne stide, a kada je reč o direktoru EPS lažu nas od zimskih smetova kada je prvi put najavljeno da će Grčić biti smenjen.

„Očekujem Mićo tvoju reakciju, danas ili u narednih par dana“, izjavio je Vučić na čuvenoj sednici Vlade koja je bila otvorena za medije.

Nakon eksplozije i požara u jednom od postrojenja, a za koju je Vučić prema sopstvenim rečima čuo od službenika BIA, predsednik je Grčiću poručio da u novoj godini nađe neki novi posao, a da na ovoj poziciji više nema mesta za njega.

Konačno, Grčić je podneo ostavku, ali je nastavljena grčevita borba da se vrati u fotelju – sindikati su orkestrirano napadali ministarsku Zoranu Mihajlović, koja se neretko u medijama prepucavala sa popularnim Mićom.

Prašina koju je podigao haos u EPS-u ubrzo se slegla, nakon čega su druge teme dobile fokus vlasti – izbori i rat u Ukrajini. Iako deluje daleko, rat u Ukrajini, sankcije EU i sveopšta kriza poput domino efekta mogu da se odraze na energetsku stabilnost regiona, ali i Srbije.

Zbog svega toga, logika, zdrav razum i poslovna preduzmljivost nalažu da preduzeće renomea EPS-a mora da ima odgovornog čoveka, koji će da brine o platama, ali i o tome da li će biti gasa, grejanja i energetske bezbednosti.

Bonus video: Hoće li biti hapšenja u EPSu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare